laksa met eiermie en voorjaarsgroenten 10 personen
- 1,5 liter kokosmelk
- 1,5 liter water
- 2 theelepels chili poeder
- 1 eetlepel koriander
- 1 eetlepel kurkuma
- 5 tenen knoflook gesnipperd
- 8 st sjalotten fijn gesnipperd
- 4 st sereh in kleine ringen
- 20 gr geschilde gember in kleinen stukjes gesneden
- 5 eetlepels vis saus
- 1 eetlepel vispasta, trassi
- 200 gr eiermie
- 20gr taugé
- 200 gr peultjes
- 200 gr haricot vert
- 3 st limoen uitgeperst
- ½ dl olie
- zout
garnering
- 1 st komkommer in de lengte in vieren en dan dunne plakjes
- 1 bosje lente ui in kleine ringetjes
- 250 gr cherry tomaten
- 15 gr verse coriander
- 100 gr gefrituurde uitjes
bereiding
Giet wat olie in de ketel en fruit hier de knoflook en sjalotten in aan. Voeg nu de chili poeder, koriander en kurkuma toe. Even laten garen en dan de kokosmelk erbij. Laat de kokosmelk even koken, dit geeft het gerecht wat meer smaak. Nu kan het water erbij samen met de vissaus, trassi, gesneden gember, sereh en limoensap. Als het geheel kookt kunnen de mie, peulen, en haricotvert erbij. De mie en groenten zijn nagenoeg tegelijk beetgaar. Serveer het in een kom en garneer het af met lente ui, komkommer, verse koriander en gefrituurde uitjes.

Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.